sobota 16. května 2009

Zapékaný losos s nivovým krémem

Pro 4 osoby:

4podkovy lososa (nebo cca 600g vcelku a pak nakrájet),
sůl a pepř,
50g másla,
75ml bílého vína,
1 kelímek sýrového krému s nivou (např. Smetanito),
svazek kopru (nebo i mražený, 1 lžíce).

Troubu předehřejeme na 150°C. Jednotlivé porce lososa opepříme mírně osolíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a každou porci ryby osmahneme ze všech stran. V misce vyšleháme víno s nivovým krémem a koprem. Lososa dáme do vhodné zapékací misky, zalijeme krémem a zapékáme dozlatova.
Servírujeme s vařenými nebo opékanými bramborami. Fotky tentokrát nic moc, zase jedno z jídel, které chutnalo mnohem lépe, než vypadá na fotce :)


Žádné komentáře:

Okomentovat