sobota 27. září 2008

Štavnaté kuřecí řízečky v jogurtu

Potřebujeme

kuřecí řízky dle počtu hladových krků,
kelímek smetanového jogurtu (nebo dva, pokud děláme víc jak čtyři řízky),
pikantní koření dle chuti (např. grilovací),

1 vejce,

1-2 lžíce parmezánu,
pepř, sůl,
strouhanka na obalování a olej na smažení.


Uděláme jogurtovou marinádu - já jsem konkrétně použila směs grilovacího koření a koření na pikantní křidélka Buffalo Wings a ještě jsem přidala sušený medvědí česnek. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do marinády a necháme v lednici odležet (čím déle, tím lépe, ale minimálně půl hodiny).
Poté je obalíme ve strouhance (pokud jsme do marinády nepřidali sýr, mužeme jej přidat do strouhanky; tu můžeme vylepšit např. i sezamovým semínkem, kukuřičnými lupínky apod.) a smažíme jako klasické řízky.
Podáváme klasicky s bramborem nebo bramborovou kaší. Řízečky jsou výborné a šťavnaté.


Žádné komentáře:

Okomentovat