sobota 15. listopadu 2008

Zapečené špagety

Potřebujeme (pro 4 osoby)

1/2 balíčku špaget,
1 větší cibule,
2 stroužky česneku,
1/2kg mletého masa,
větší konzerva rajčatového protlaku nebo konzervovaná rajčata,
koření na špagety, popř. jiné dle chuti,
tvrdý sýr nejlépe ementálového typu.

Uvaříme špagety (trošku méně než al dente). Mezitím si nachystáme maso. Orestujeme nakrájenou cibulku na trošce oleje, přidáme nadrobno nakrájený česnek a mleté maso. Až se maso zatáhne, přidáme rajský protlak, nebo nakrájená konzervovaná rajčata i se šťávou. Chvilku podusíme a dochutíme kořením.
Masová omáčka může mít více variant, např. místo mletého masa použijeme na kousky nakrájeného kuřecího. Také lze přidat nadrobno nakrájená čerstvá rajčata, na tenké proužky papriku apod.
Uvařené špagety dobře promícháme s masovou směsí a nasypeme do zapékací misky. Bohatě posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby, dokud sýr nezezlátne.






Žádné komentáře:

Okomentovat