neděle 25. ledna 2009

Kuře po lovecku

Pro 4 osoby potřebujeme

8 velkých plátku anglické slaniny,
4 kuřecí prsní nebo stehenní řízky,
200g žampionů,
1 lžíce hladké mouky,
400g konzervovaných loupaných rajčat s česnekem,
1 kostku hovězího vývaru,
worchesterskou omáčku, bylinky na dozdobení.

Slaninu a maso nakrájíme na větší kostky. Žampiony rozčvrtíme (pokud jsou malé, nemusíme). V kastrolu oškvaříme dohněda slaninu. Přisypeme kuře a restujeme, až začnou kousky hnědnout. Poté přidáme žampiony a po několika minutách zaprášíme moukou.
Přilijeme rajčata i s nálevem, rozdrobíme kostku vývaru a provaříme. Nakonec zatříkneme worchesterem a přimícháme bylinky (např. petrželku, medvědí česnek, ...).
Podáváme např. s těstovinami (brambory, rýží).
Rychlé a překvapivě dobré.


Žádné komentáře:

Okomentovat