neděle 25. ledna 2009

Skořicové rumové toustíky

Nachystáme si

bílý toustový chléb (lze i z tmavého, ale není to tak dobré),
rum (koňak, ...),
vejce,
trochu mléka,
moučkový cukr rozmíchaný se skořicí,
cukr,
zakysaná smetana,
popř. ovoce na ozdobení.

Rozpálíme pánev s cca 1 lžičkou oleje. Rozšleháme vejce s mlékem. Plátek toustu namočíme v rumu, poté v rozšlehaných vejcích a dozlatova osmažíme. Ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru. Zakysanou smetanu podle chuti osladíme cukrem, na talíř naaranžujeme toasty, přidáme smetanu a dozdobíme ovocem.
Toustíky jsou super rychlé a super dobré. Doporučuji minimálně 4 tousty na osobu.


Žádné komentáře:

Okomentovat