neděle 15. listopadu 2009

Rychlé hovězí nudličky

Potřebujeme

600 g kvalitního hovězího,
2 lžíce balzamikového octa,

2 lžíce sójové omáčky (já jsem dala jednu klasické a jednu sladké),

2 lžíce vorčesterské omáčky,

svazek jarní cibulky,
300 g naložených červených paprik,

sůl na dochucení.

Maso nakrájíme na tenké proužky a dáme do misky (ne kovové). Ocet a obě omáčky spolu promícháme, přelijeme přes maso a nechte aspoň dvacet minut odsát; můžeme si ho naložit i den předem. Cibulku nakrájíme šikmo na kolečka (můžeme i nať). Okapanou papriku nakrájíme na tenké proužky.
Rozehřejeme pánev nebo wok, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Když je dostatečně rozpálená, vsypeme do ní maso i s marinádou, přidáme cibulku a za stálého míchání orestujeme.
Přisypeme proužky paprik a opékáme ještě dvě minuty. Nakonec dosolíme, pokud je třeba.
Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat