4-5 žloutků (někdo používá i celá vejce),
4-5 lžic cukru (nejlépe moučka), záleží, jak to chcete sladké,
2 kelímky mascarpone,
cca 300g cukrářských piškotů,
amarreto (já věšinou nemám, tak dávám rum),
silné presso (nebo prostě jakékoliv rozpustné kafe, cca 2 šálky),
ovoce,
hořké kakao.
Žloutky utřeme dotuha s cukrem. Poté vmícháme mascarpone a šleháme, až je krém hladký. Do pressa přidáme likér dle chuti. Cukřáskými piškoty namočenými v rumové kávě vyklademe dno vhodné nádoby. Na piškoty navrstvíme část krému (já obvykle mám dvě vrstvy piškotů a dvě krému). Pokud chceme, poklademe krém kousky ovoce.
Po cca 2-3 hodinách můžeme servírovat.
a nemáte strach z těch syrových vajec?
OdpovědětVymazatDobrý den,
OdpovědětVymazatchtěla bych se zeptat na kolik kousků vyjde Tiramisu s těmi dvěma kelímky mascarpone? Jinak super nápad s těmi jahodami, určitě zkusím...
Dobry den, to se da tezko rict, ale pocitam 6-8kousku (vetsich), nebo 12 tencich.
OdpovědětVymazatdo Tiramisu přece ovoce nepatří:-(
OdpovědětVymazatA prave proto se ten recept jmenuje "Pravé" italské tiramisu jak ho dělám já
OdpovědětVymazat