neděle 28. listopadu 2010

Zapečené cannelonni se špenátem

V tomto receptu je vše od oka, resp. dle chuti, takže všem, kteří potřebují přesnou míru, se tímto omlouvám :) Potřebujeme

balení těstovin cannelloni (takové velké trubičky)
olivový olej
česnek, cibuli
listový špenát (zmrazený, popř. čerstvý, ale ten je třeba důkladně proprat)
nějaký dobrý salám (použila jsem farmářskou šunku z Globusu)
mozzarellu (ale tu tužší, myslím, že je u ní napsáno na pizzu)
1-2 kelímky smetany ke šlehání
sůl, bílý pepř, muškátový oříšek
sýr typu čedar (na posypání před zapékáním)


V hlubší pánvi si na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku a až začne sklovatět, přidáme najemno nakrájený česnek (dle chuti) a na kousky nakrájený salám. Promícháme a přidáme špenát (pokud používáte zmrazený špenát, rozmrazte ho předem a přebytečnou vodu vymačkejte, pak teprve přidejte na pánev). Přidáme cca 1/2 kelímku smetany, směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a nakonec přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu.

 
Směsí plníme cannelloni (nevaříme je předem, tj. plníme je syrové) a skládáme do zapékací misky hezky jednu vedle druhé, dokud máme směs.


Zbylou smetanu ještě mírně dochutíme solí a muškátovým oříškem a zalijeme jí cannelloni tak, aby byly ponořené (malinký kousek může čouhat). Pokud je smetany málo, nebo nechceme tak kalorické jídlo, můžeme část smetany nahradit mlékem, popř. vodou. Na závěr vše bohatě posypeme nastrouhaným sýrem a šoupneme zapéct do trouby na cca 200°C.


 Jídlo je hotové, když jsou cannelloni měkké. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat