sobota 11. prosince 2010

Rychlá hrášková polévka

Taková dobrá rychlovka na zahřátí a zasycení, na kterou potřebujeme (opět recept od oka, dle chuti)

hrášek (použila jsem mražený),
cibuli,
česnek,
troška oleje nebo másla,
vývar (dle chuti nebo co je po ruce, může být i z kostky),
smetana na zjemnění (není podmínkou),
pepř, sůl, muškátový oříšek,
na dozdobení a/nebo dochucení parmezán (nebo levnější Grand Moraviu) a/nebo krutonky.

Na másle s troškou oleje si necháme zesklovatět cibulku, pak přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme ho trošku povolit. Pak přidáme hrášek a vývar a vaříme, dokud hrášek nezměkne. Poté vše rozmixujeme, pro hladkou polévku ještě propasírujeme, přidáme smetanu, dochutíme dle chuti solí, pepřem a oříškem a chvilku povaříme.
Před podáváním posypeme hoblinkami parmezánu nebo krutonky (případně obojím).

Žádné komentáře:

Okomentovat