neděle 19. února 2012

Hrnková banánová bábovka

Nachystáme si


4 vejce,
1 hrnek cukru,
1 vanilkový cukr,
1 hrnek mléka,
3 hrnky polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
1dcl oleje,
2-3 banány,
hořké (holandské) kakao ( pokud chcete dělat mramorovou bábovku),
tuk a strouhanku na vysypání formy.

Oddělíme žloutky od bílků a žloutky utřeme s cukrem. Přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Přidáme rozmixované banány a opět promícháme. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků.
Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do formy vlijeme těsto (pokud děláme mramorovou bábovku, tak vlijeme 1/2 těsta, druhou půlku těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlou vrstvu) a pečeme při cca 150°C asi hodinu.
Když je bábovka upečená, vyndáme ji z trouby a necháme chvilku odpočinout. Poté vyklopíme, pocukrujeme a můžeme se do ní pustit. Bábovka je trochu hutnější, ale na druhou stranu není suchá.

Žádné komentáře:

Okomentovat