neděle 21. února 2010

Česneková krůta v jogurtu podle Anci

Pro 2-4 osoby potřebujeme

krůtí prso vcelku,
kelímek bílého smetanového jogurtu,
paličku česneku,
asi 15dkg prorostlé slaniny v celku,
bylinky (já jsem použila bazalku),
bílé víno podle chuti.
 
Krůtí prso seshora namřížkujeme. Česnek utřeme na jemno a polovinu vmícháme do jogurtu. Druhou půlku smícháme s bylinkami. Slaninu nakrájíme na delší kvádříky.
Maso prošpikujeme hustě slaninou a česnekem a bylinkama. Našpikované maso lehce posolíme a opepříme a potřeme česnekovým jogurtem. Zbylou slaninu a česnek naházíme k masu. Necháme uležet (to jsem nestihla, krůta šla hned do trouby).
Troubu rozehřejeme na cca 180°C, nachystanou krůtu dáme na pekáček, podlijeme vínem a upečeme (asi 35 minut podle velikosti masa).
Jako přílohu jsme měli americké brambory a ledový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat