středa 16. listopadu 2011

Kuřecí "segedínský" guláš

Tenhle recept dělám podle oka, takže množství surovin je opravdu orientační.

asi 800g kuřecího masa (používám stehna, protože jsou šťavnatější, ale můžou být i prsa),
balíček, nebo sklenice bílého kysaného zelí,
asi 200g slaniny
1 velká cibule,
vývar na podlití,
sladká paprika,
sladká smetana (někdo to má raději s kysanou),
sůl, cukr.

Slaninu nakrájím na kostky a nechám v kastrolu osmahnout. Když pustí tuk, pridám nadrobno nakrajenou cibulku a nechám zhnědnout. Zapráším asi dvěma lžičkami červené papriky, promíchám a přidám na kostky nakrájené maso, které nechám zatáhnout. Když je maso na povrchu zatažené, přidám kysané zelí (vodu ze zelí nechám a použiju na případné dochucení), které trošku překrájím, ať není dlouhé. Zaliju přiměřeně vývarem a nechám dusit do změknutí.
Na závěr zjemním smetanou, popř. dohustím a dochutím solí, lákem ze zelí, nebo naopak cukrem. Podávám s hrnkovými knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat