pondělí 25. srpna 2008

Hrnkové knedlíky od maminky

Potřebujeme

2 hrnky polohrubé mouky,
2 hrnky mléka,
3-4 vajíčka,
1/2 prášku do pečiva,
4 rohlíky (lépe starší),
sůl (bylinky, osmažnou slaninku),
máslo na vymazání.

Všechno smícháme dohromady a přidáme na kostičky nakrájený rohlík (když není zbytí, může být jakékoli pečivo, jednou jsem je dělala i z celozrnného toastového chleba). Osolíme a můžeme přidat i další pochutiny - bylinky, osmaženou slaninku apod.
Důkladně vymažeme 5-6 hrníčků máslem (nejlepší je pravé máslo, dodá těm knedlíků správný šmak, ale může být i Rama apod.) a do 2/3 je naplníme směsí. Hrníčky pak dáme do hrnce s vroucí vodou (měly by být ze 2/3 ponořené, ne víc, aby vroucí voda nenatekla do hrnků) a vaříme, dokud nejsou :) Nevím, jak dlouho to trvá, řekla bych tak půl hodinky, podle velikosti hrnků (já vždycky píchnu do knedlíku špejli a pokud se mi na ni nelepí těsto, jsou hotové).
Hotové knedlíky necháme chvilku odpočinout a po pár minutkách je můžeme vyklopit (pokud to nejde, pomůžeme si nožem a příště hrníčky víc vymažeme).
Krájí se jako normální knedle, ale chutnají mnohem líp. Dají se dlabat i samotné :)

1 komentář:

  1. tohle zni fakt dobre, vyzkousim a diky za navod

    OdpovědětVymazat