neděle 13. prosince 2009

Skořicová srdíčka - dobrota s pomerančovou příchutí

Potřebujeme
20dkg hladké mouky
10dkg lísových oříšků
15dkg cukru
šťáva z pomeranče
1/2 lžičky skořice
1 žloutek
20dkg másla

dále ještě
vanilkový cukr
skořici
bílou čokoládovou polevu

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto; pokud je moc lepivé, přidáme troušku mouky. Těsto necháme v chladničce minimálně 3hodiny. Vyválíme cca 4mm silný plát a vykrojíme srdíčka (hodně podsypáváme mouko, případně válíme přes folii). Srdíčka na plechu potřeme vodou a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Pečeme dozlatova při 160°C.
Upečená srdíčka ozdobíme mřížkou z bílé polevy a necháme minimálně týden odležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat