Pro 4-6 osob potřebujeme
2 rybí hlavy, popř. i kousek těla,
4 kuličky nového koření,
4 kuličky pepře,
2 bobkové listy,
kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev),
jikry, mlíčí,
zeleninový bujón,
polévkové koření (Podravka),
chlebové krutony.
Do studené vody dáme pozvolna vařit rybí hlavy a maso spolu s kořenovou zeleninou a kořením. Vaříme, dokud hlavy nejsou měkké (maso odpadá od kosti) a vývar není dost silný.
Vývar přecedíme a dáme zpět vařit (pokud se nám zdá polévky málo, přidáme trochu vody). Přidáme kostku bujónu, jikry/mlíčí a provaříme (jiry zežloutnou). Mezitím z hlavy obereme maso, rybí maso nakrájíme na kousky. Z polévky vyndáme uvařené jikry a mlíčí a nakrájíme na kousky.
V polévce rozmixujeme dohladka uvařenou kořenovou zeleninu (u nás mrkev a petržel). Přidáme nakrájené maso, jikry a dochutíme Podravkou. Před podávání posypeme krutonky a hned servírujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat