pátek 27. března 2009

Křidélka po čínsku

Pro 4 osoby potřebujeme

16 velkých kuřecích křidélek (nebo 12 špalíčků)
100-120ml polosladké sójové omáčky
120g přírodního (hnědého) cukru (popř. část cukru můžeme nahradit medem)
5 lžic bílého vinného octa

Troubu rozpálíme na cca 200°C. Smícháme všechny ingredience na "nálev". Zdá se, že toho cukru je hrozně moc, ale nebojte se nic. Nicméně můžete ho dát i méně, kuře pak nebude tak sladké, ale rozhodně bude pořád hrozně dobré.
Do pekáčku dáme kuře, přelijeme nálevem a trošku promícháme. Dáme péct na 40-50 minut, občas obrátíme.
Výborná večeře i oběd, příjemně sladká chuť. K obědu výborné s jasmínovou rýží, k večeři s lehkým zeleninovým salátem.




Žádné komentáře:

Okomentovat