neděle 22. března 2009

Krůtí kousky s pórkem dle Rybičky

Pro 4 kusy osob si nachystejte

1/2 kg krůtího masa,
2 střední cibule,
2 lžíce olivového oleje,
1 pórek,
2 lžíce koření na divočinu (nebo jakéhokoliv jiného oblíbeného),
2 lžičky granulovaného česneku (nebo čerstvý dle chuti),
sůl,
1 červená paprika,
1 kelímek smetany ke šlehání,
1 dcl vína.

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Pórek nakrájíme na proužky a přidáme k cibuli. Maso nakrájíme na drobné kostičky, přidáme k cibuli a pórku a zprudka osmahneme ze všech stran. Posypeme kořením, osolíme a přidáme česnek. Přidáme jakoukolu zeleninu (např. tu červenou papriku) a víno. Podlejeme troškou vody (cca 2deci) a necháme 10-15 minut dusit pod pokličkou. Když je maso dostatečně měkké, přidáme smetanu a necháme chvilku projít varem. Podáváme s rýží.
"Designově" nic moc jídlo, ale chuť to hnedle napraví.
Recept od Rybičky


2 komentáře:

  1. Lenko, výsledek máš pěkně barevný, povedlo se i vzhledově! Jsem ráda, že můj recept zaujal.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji :) Pochvala od Tebe potěší dvojnásob.

    OdpovědětVymazat