pondělí 23. března 2009

Špenátové palačinky s riccotou

Pro 4 osoby, resp. 6 velkých, resp. 8 menších palačinek si nachystáme

na palačinky
220 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
500 ml mléka

olej na smažení

na náplň
200 g mraženého listového špenátu (například Bonduelle), nebo čerstvého špenátu
1 kelímek sýra riccota

2 stroužky česneku
sůl a pepř

na omáčku
400g sekaných konzervovaných rajčat (může to být i směs s bylinkami nebo česnekem, dobré má např. firma Valfrutta)
sůl a pepř, případně ½ kostky zeleninového bujonu


V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Zlehka prošlehejte na řídké těsto a nechte čtvrt hodiny odstát. Na pánvičce rozpalte asi lžíci oleje a postupně osmažte co nejtenčí palačinky.
Špenát rozmrazte v mikrovlnné troubě nebo rozehřejte v hrnci. Pokud pustí hodně vody, vymačkejte ji. Čerstvý listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Riccotu vyklopte do misky, prolisujte do ní česnek, osolte, opepřete a vmíchejte špenát. Směsí potřete palačinky.
Rajčata vlijte do rendlíku, osolte, opepřete, případně přilijte bujon (já jsem místo toho použila sypkou kořenicí směs Nahrin, podobně chutná i Vegeta, jen Nahrin je prášek a lépe se rozpouští). Za občasného míchání prohřejte. Vzniklou omáčku podávejte k palačinkám.
Rychlá a relativně lehká večere; alespoň za předpokladu, že porci pro 4 osoby nesníte ve dvou :)

Žádné komentáře:

Okomentovat