úterý 19. srpna 2008

Hovězí na hořčici

Potřebujeme

plátky hovězího masa dle počtu strávníků (může být i vepřové; např. krkovice, kotleta, ...),
horčici popř. směs normální a nějaké výrazné hořčice,
hladkou mouku,
sůl, pepř, olej, Podravku.

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek bohatě potřeme hořčicí a opatrně obalíme v hladké mouce. V hlubší pánvi rozpálíme olej a obalené plátky masa v něm osmahneme (nevadí, když se hořčice nebo mouka trošku přichytí). Pokud nemáme dostatečně velkou pánev a/nebo dostatečně rychlé ruce, je lepší osmahnout každý plátek zvlášť. Osmahnuté maso vložíme zpět do pánve, zalijeme vodou tak, aby byly všechny kousky ponořené, a dusíme doměka. Pokud je třeba, doředíme omáčku vodou a dochutíme např. Podravkou, popř. rozmixujeme dohladka, a šup s tím na stůl.

Jako příloha jsou nejlepší knedlíky, ale jde i s rýží.

Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat