středa 27. srpna 2008

Muffiny se skořicí a jablky

Potřebujeme

200g polohrubé mouky,
80g mletých mandlí,
3 lžičky prášku do pečiva,
250g jablek,
6 lžiček citronové nebo limetkové šťávy,
150g jogurtu,
100g + 60g cukru moučka,
špetka soli,
1 vanilkový cukr,
8 lžic oleje,
2 vejce,
2 lžičky mleté skořice,
60g rozinek.

Předehřejeme troubu na 180°C. Smícháme mouku, mandle a prdop. 100g jablek nakrájíme na malé kousky a pokapeme citronovou šťávou a skořicí. Zbylá jablka nastrouháme a smícháme se 100g cukru, solí a vanilkovým cukrem, olejem, jogurtem a spojíme s mandlovou moukou. Nakonec přidáme kousky jablek se skořicí a rozinky.
Těstem naplníme formičky a pečeme asi 25 minut.
Mezitím si z 60g cukru a 4-6 lžiček citronové nebo limetkové šťávy umícháme hladkou polevu, kterou ještě teplé muffinky zdobíme.

Jsou naprosto skvělé, měkkoučké, vláčné a ta limetková poleva to dokonale doplňuje.


Žádné komentáře:

Okomentovat