sobota 16. srpna 2008

Ložnice

Do ložnice se kromě postele musela vejít i skříň a PC stůl. Skříně jsou PAX z Ikea, postel HOPEN taky z Ikea, stolek je ze Sconta. Vše v dubu. Skříň je rohová a díky bohu za to, rohový díl je obrovský a vejde se tam spousta věcí. Vzhledem k tomu, že v ložnici je hlavní úložný prostor celého bytu, musely se do skříně vejít veškeré i sezónní věci, navíc ložní prádlo a ručníky (ale ty se snad brzy přestěhují jinam).
V tomto jediném pokoji máme na zemi koberec, kupovaný u firmy Neuwirt. Bezproblémový a vstřícný přístup, umí poradit, paní s námi zůstala po pracovní době a nechala nás vybírat (dorazili jsme těsně před zavíračkou). Dovoz a výnos až do bytu zdarma. Pokládku jsme zvládli sami. Olištováno lištami v barvě dubu koupenými v Hornbachu.

Nákupní seznam:
koberec smyčkový cca 5000.-
skříně PAX cca 15000.- (včetně vnitřního vybavení)
postel HOPEN cca 4200.-
matrace Sultan Enebak cca 5000.- (koupeno v akci)
rošty cca 1500.-
PC stůl Miloš cca 1500.-

Celkem zatím asi 32000.-


V září snad dokoupíme zbytek nábytku, ještě chybí noční stolky, knihovnička na hifi a kontejner k PC.

postel a koberec


detail výmalby


začínáme rohem


a je téměř hotovo


současný stav - pohled od okna


PC koutek


půdorys, bílé kousky nábytku čekají na dokoupení

5 komentářů:

  1. Ahoj Lenko, uvažujeme o koupi sestavy skříně Pax. Na tvém plánku uvádíš celkovou délku skříně 210 cm. Je ta skříň opravdu tak dlouhá? Já mám místo jen na 200 cm :-(, myslela jsem, že to vyjde. Na stránkách Ikea uvádí v plánovači délku 200 cm. Jinak vaše ložnice působí z fotek moc příjemným dojmem.
    Radana

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, ted jsi me trosku zmatla, ale tech 210 je myslim spravne. Koukala jsem i na Ikea web a u toho rohoveho dilu je napsano 210cm. Az prijdu domu, jeste ti to premerim. Ale pokud chces pouze rovnou skrin, ne rohovku, tak ta sirka je 200cm (u te rohovky to dela prave ten pridavny dil).

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za nakopnutí, už jsem si toho také všimla :-). Tak už to nemusíš měřit. Nám se to do ložnice prostě nevejde. Budu to asi muset řešit nerohovou :-(.
    R

    OdpovědětVymazat
  4. Ložnice vypadá moc hezky :-))) asi to chtělo hodně energie, než jste si přišli na to, jak si tak dobře zařídit.
    Můžu se zeptat, jaký máte v posteli rošt? Vypadá to na laťový. Vyhovuje vám to? A je to home made nebo koupený?

    My totiž s manželem teďka kupujeme rošty do postele, a to segmentové (je to docela luxus, jeden nás stojí sedm tisíc) - děláme si to taky trošku jako experiment, jestli reklama je opravdu pravdivá :-))))
    Jsem hodně zvědavá, jak to nakonec bude nebo nebude.
    Nevěděli jsme hodně co s výškou matrace - viz tento článek - http://www.kralovske-spani.cz/vysoke-matrace/ to nás zmátlo, ale nakonec jsme si nechali poradit od jednoho známého, co se pohybuje ve výrobě matrací od Dřevočalu.

    Mimojiné, Hopen škříně od IKEI máme taky :-) spokojenost zatím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, diky za pochvalu. Rost je obycejny, lamelovy, kupovany v Ikea. Jen pro upresneni, skrine nejsou Hopen, ale Pax.

      Vymazat