sobota 16. srpna 2008

Prosinec se blíží aneb rychloúpravy

Vzhledem k pozdní předávce bytu vzala za své naše představa, že do konce prosince, kdy nám končila podnájemní smluva, stihneme byt krásně uklidit, vymalovat a vybavit a v prosinci nás už bude trápit jen balení a stěhování.
Takže za necelý měsíc jsme museli stihnout vymalovat dva pokoje, v rámci možností uklidit, nakoupit alespoň nábytek do ložnice (neb ložnice je základ :) ) a dát tu ložnici nějak dohromady.
Nejdřív se nám zdálo, že máme spoustu času, ale jednalo se o čas předvánoční, tak to byla fuška. Navíc hlava rodiny se nemohla uvolnit z práce, takže většinu prací jsem se snažila zvládnout sama.
Akce malování proběhla celkem v pořádku. Na barvách jsme se víceméně shodli - já jsme řekla cappucino, zelená, muž řekl, tak jo :) Takže v ložnici máme na třech zdech světlounké cappucino a v obýváku zelenkavou na dvou stěnách. Barvy do zbytku bytu jsme ještě nevěděli, takže zatím zůstaly v původním stavu. V celém bytě jsme používali barvu Swing Color, v dostání v Bauhausu. Maximální spokojenost, bílá je zářivá, barevná odpovídá zvolenému odstínu, perfektně kryje i hodně výrazný podklad v jedné vrstvě a nedělá kocoury.
Po akci malování přišla akce nákupy. Ve starém bytě jsme neměli kromě PC stolku žádný vlastní nábytek ani spotřebiče, takže jsme nakupovali opravdu všechno. Většina nábytku je z Ikea, spotřebiče povětšinou kupované přes internet. První várku nábytku jsme odváželi z Ikea dvěma auty narvanými až po strop a do bytu jsme pak stěhovali skoro hodinu. Byli jsme pěkně strhaní a zaskládali jsme celý obývák, ze kterého se na delší dobu stalo skladiště (kromě nábytku později přibylo všechno oblečení a nádobí).






Shrnuto: na konci prosince jsme do vymalovaného bytu s relativně použitelnou ložnicí nastěhovali veškerý náš "majetek" a to bylo vše. Mé představy, že už bude hotová kuchyň a částečně snad i obývací pokoj, vzaly za své.

Žádné komentáře:

Okomentovat