neděle 17. srpna 2008

Kuchyň v průběhu

Tahle místnost nám dala nejvíc zabrat, ale na druhou stranu jsem si její úpravy nejvíc užívala. Byla to první místnost, ke které jsem měla udělaný návrh, a to v programu Alno. Ale od návrhu (říjen 2007) k montáži prvních skříněk uběhly 3 měsíce; 4 měsíce do prvního uvařeného jídla :) Za jiných okolností je to rychlé, ale každý den, kdy jsme "vařila" v McDonaldu a nádobí myla v koupelně mezi kbelíky s barvami, štětci, stěrkami a kdovíčím ještě, byl móóóóc dlouhý :)

Ale od začátku. Po pečlivém přeměření, spoustě bezesných nocí a pomoci holek z Livingu spatřil světlo světa finální návrh kuchyně. Ačkoliv se může zdát, že je tam málo úložného prostoru, zatím stačí (a ještě jsou i rezervy). Výklopy zvítězily nad klasickými skříňkami hlavně z důvodu menšího "zaplácání" prostoru a kuchyň působí vzdušněji.

návrh (akorát jsme nakonec přehodili dřezovou skříňku s výsuvy)


Konečná barva a typ dvířek byl taky oříšek. Kdysi dávno jsem se zamilovala do bílého Adelu od Ikea v kombinaci s masivní dřevěnou deskou. Pak jsem přesedlala na Abstrakt, ale ten neprošel rodinou radou. Takže jsme nakonce volili mezi bílou a hnědou Adel. A rozhodli jsme se až na místě, doslova na poslední chvíli. Ale vůbec nelituji, dokonce jsem radši, že zvítězila Adélka nad Abstraktem.

Poté, co bylo jasné, jak bude kuchyň vypadat a hlavně, kde budou rozvody, nastal čas bouracích prací.

Nejdříve najít vodu a přetáhnout ji na správné místo a nově zavést i plyn (pan R. nechal plyn zrušit).




Potom vybrat ty správné obklady - nějaké italské z Obi, cca 300.-/m2, správný vzor pro kladení, obložit (my levá strana, obkladač čelní stěna) a zaspárovat (spárovačka v barvě Jasmín).




Teď ještě vymalovat. V kuchyni jsme se dlouho nemohli shodnout, já jsem chtěla něco do zelena, muž nějakou výraynější žlutou. Jako kompromis z toho vyšla vyblitá banánová :) Ale v podstatě se tam vlastně hodí. Jen jsme byli moc líní zajet do Bauhausu pro Swing Color, takže jsme koupili něco v Hornbachu a není to ono. Museli jsme dát dvě vrstvy a i tak se nám zdá, že barva úplně neodpovídá vzorníku.
A hurá ... můžeme montovat. Pokud zapomenu na to, že zdi a částečně i podlahy jsou ... ehm krapítek ... křivé, byla montáž v podstatě hračka. Všechno sedělo, všechno pasovalo a i když nám pár komponentů nadbylo :), kuchyň stále drží (takže asi nebyly důležité).

Tak nejdříve horní skříňky, hezky do váhy,


pak spodní


a ještě dvířka.


Detail dřezové skříňky


a skříňky na vývod plynu.


A na výsledek si musíte chvíli počkat:)

Nákupní seznam:

kuchyň Adel z Ikea včetně úchytek a pracovní desky cca 36000.-
obklady cca 1000.-
spotřebiče (lednice, pračka, trouba, varná deska, MW, konvice) cca 34000.-
jídelní stůl Ingo z Ikea cca 800.-
židle Stefan z Ikea cca 500.-
práce firem cca 3000.-

Celkem cca 76000.-

2 komentáře:

  1. Vaše nová kuchyň je moc krásná, my bohužel bydlíme v podnájmu, a tak nás čeká něco podobného, jako jste dělali vy, u starého pronajatého bytu. CHtěla jsem se zeptat, jak se lepí tapeta na boční hrany u skříňky. Děkuji
    nikola.machova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsme měli teď tu naši kuchyň v takovém docela dost válečném rozpoložení, ale nic, co by se nedalo přežít... Škoda, že si nepíši také blog, abyste se na to všechno mohla podívat, ale kdybyste měla jo velký zájem, tak vám to všechno můžu poslat někam na mail :D Nejhorší bylo asi pořizování doplňků do kuchyně

    OdpovědětVymazat